Quadrupel met……

Quadrupel met……

Op 4 april 2022 is het brouwteam gestart met deze keer een quadrupel.
Dit keer gaan we wat anders doen als standaard.

We gaan in de laatste 5 minuten van het kookproces 1 bloem steranijs en 1 kaneelstok toevoegen.

Ook hebben we dit keer de benodigdheden uit Polen laten komen en hebben we de volgende gist gebruikt:
SafAle S-33 die is namelijk ook geschikt voor quadrupel.
Er is ook meer mout gebruikt namelijk 7 kilo. Dit bestond uit Pilzer malt 5 kg, Vienna 2 kg en Special B 0,5kg

De hop bestond uit H. Tradition 50 gr. Verder nog bruine kandijsuiker 500 gr.

Nadat we alles hadden klaar gezet werd het tijd om te starten.

De zak met mout open gesneden en in onze schrootmolen gedaan, boormachine erop en schroten maar.

Vervolgens de brouwketel gevuld met 24 liter water en de geschrote mout.

Het Maisschema was als volgt : 40 min op 63 graden, 20 min 72 graden,
Verwarm daarna het geheel en spoel met een temperatuur van 78 graden met 8-9 liter water van 78 graden

Vervolgen start het kookproces totaal 70 min koken, na 10 min koken voeg de hop toe voor 60 min koken, vervolgens na 60 mintuten voeg de kandijsuiker toe voor 10 min koken.

Hop
Steranijs fijn gemaakt in vijzel.
Gebruikte gist
Meten na het koelen 1078 SG

Voor 5 min voor het einde van het kookproces hebben we de steranijs en het kaneelstokje toegevoegd.
We hebben dit keer ook de hobspider gebruikt voor deze extra toevoeging.

Extra suiker toegevoegd 109 gram
Overgieten in het vergistingsvat
Natuurlijk even proeven

Vandaag 28 april gaan we bottelen

Eerst schoonmaken
Het begin bestaat uit goed schoonmaken
De suiker er weegschaaltje
Suiker toevoegen
Bottelen
Bijna klaar
Nu voor 3 weken in de kast en daarna 2 weken in de koelkast
Na alles volgt weer goed schoonmaken.
Vandaag 18-6-2022 zijn de biertjes verhuisd van de kast naar de koele omgeving in de koelkast.

Tot zover, over een kleine 2 weken vervolgt ons verhaal.